Hoe plan jij jouw bruiloft
Blog

Trouwlocatie aan het zoeken? Hier moet je op letten!

De locatie vinden voor jullie trouwdag. Het kan een enorme zoektocht zijn! Je wilt immers een locatie die past bij jullie thema, maar de locatie moet ook aan diverse voorwaarden voldoen. Als je eenmaal de perfecte locatie hebt gevonden, valt er een hoop op zijn plaats. Je ziet het geheel beter voor je en kan daarom betere vervolgkeuzes maken. Ik heb voor jullie een aantal die je mee kunt nemen bij het bezoeken van locaties. 

 1. Officiële trouwlocatie Is de locatie waar jullie willen trouwen een officiële trouwlocatie? Check dit altijd even bij de desbetreffende locatie voordat je de uitnodigingen verstuurd! Soms moet je hier nog goedkeuring van krijgen van de gemeente.
 1. Trouwdatum Is de trouwdatum al bekend? Vraag dan na bij de locatie of er op die dag andere evenementen zijn die voor geluidsoverlast kunnen zorgen. Je wilt geen kermisgeluiden horen midden in je ceremonie!
 1. Aantal gasten Hoeveel gasten kunnen er aanwezig zijn bij de diverse onderdelen? (Ceremonie, Receptie, Diner, Feest). Is er mogelijkheid om dit in diverse zalen te verspreiden? 
 1. Alcoholvergunning Heeft de locatie een alcoholvergunning?
 1. Overnachting Is er mogelijkheid voor het bruidspaar om te overnachten? Hoe zit dat met overnachtingen voor gasten?
 1. Slecht weer scenarioStel dat er een prachtige buiten locatie is waar jullie de ceremonie willen houden, maar het regent die dag. Wat is dan het slecht weer scenario en hoe wordt de aankleding geregeld?
 1. Meubilair Is er voldoende meubilair aanwezig, of moet dit ergens anders vandaan komen?
 1. Catering Bij sommige trouwlocaties is het niet mogelijk om catering door een ander te laten verzorgen. Check dus altijd of dit een mogelijkheid is! Vraag ook meteen na of jullie het menu vooraf kunnen uitproberen, zodat jullie weten wat er geserveerd wordt.
 1. StroomIs er krachtstroom aanwezig in de goede ruimte?
 1. MuziekTot hoe hard mag de muziek? En tot welke tijd is er muziek toegestaan?
 1. VuurwerkWillen jullie vuurwerk of wensballonnen? Controleer dan even bij de locatie of hier een vergunning voor is.
 2. Opbouw/afbreken Vanaf welke tijd mag er opgebouwd worden? En wanneer moet het afgebroken worden? Sommige locaties verwachten dat het voor 00:00 uur opgeruimd is. Niet fijn als je een leuk feest gehad hebt en je nadien alles direct op moet ruimen! 
 1. Verlichting/DecoratieWat is er al aanwezig op gebied van verlichting/decoratie en wat zijn de mogelijkheden? 
 1. Parkeerplaatsen Zijn er voldoende parkeergelegenheden voor de gasten? Hoe zit dat met parkeergelegenheid voor de leveranciers? Kunnen die dichterbij parkeren? 
 1. RolstoelvriendelijkIs de locatie rolstoelvriendelijk voor minder validen?
Volg en like ons:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *