a
Blog

Benoem je vriend(in) tot BABS!

Ik hoor het steeds vaker om me heen. Mensen die kiezen voor een BABS op hun huwelijk. En waarom ook niet?

Je huwelijk wordt nog persoonlijke en intiemer, wanneer je een BABS aanstelt.

Wat is een BABS nou eigenlijk?

Een Babs staat voor Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Het betekent dat het bruidspaar iemand uitkiest in hun persoonlijke omgeving, die ze op de dag van het huwelijk in de echt mag verbinden.

Waarom zou je kiezen voor een BABS?

De reden om te kiezen voor een BABS, is zodat de Ceremonie een stuk persoonlijker wordt. De BABS kent het bruidspaar beter dan een Ambtenaar van de plaatselijke gemeente zou doen en kan daardoor een uitgebreider, vaak grappiger en persoonlijker verhaal vertellen. Hij of zij weet hoe het bruidspaar in elkaar zit en dus vaak ook welke dingen hij/zij wel of niet kan zeggen. Ook duurt de Ceremonie vaak langer met een BABS (c.a. 1 tot 1.5 uur, in tegenstelling tot 30 min).

Kan iedereen BABS worden?

Iedereen die een verklaring van goed gedrag heeft en een Nederlandse Identiteit heeft, kan BABS worden. Wat je moet doen, is een aanvraag bij je gemeente (afdeling Burgerzaken). Ik moet er bij vertellen dat niet iedere gemeente akkoord gaat met een BABS. Houdt daar rekening mee. Als de gemeente akkoord gaat met je aanvraag, wordt de BABS officieel beëdigd. De BABS krijgt van de gemeente richtlijnen en informatie over hoe hij/zij een geldig huwelijk sluit.

Volg en like ons:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *